INGREDIENTAI: 800 gramų konservuotų pomidorų
500 gramų bulvių kukuliai (gnocchi)
2 vienetai burrata sūrio (rutuliukais)
4 skiltelės česnako
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis prieskonių mišinio (naudojome Santa Maria mišinį su žolelėmis ir pomidorais)
pagal skonį petražolių
pagal skonį parmezano sūrio
pagal skonį baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkiais kubeliais pjaustytą mažą svogūną ir kepiname 2 minutes. Įtrakuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Sudedame smulkintas petražoles, supilame pomidorus, actą, beriame druskos, cukraus ir prieskonių mišinio. Išmaišome ir kaitiname ant didesnės kaitros kartas nuo karto pamaišydami apie 10 minučių arba tol, kol padažas sutirštės iki jūsų pageidaujamos tekstūros.
2.
Kol padažas verda ir tirštėja, išverdame Gnocchi (arba pasta).
3.
Gnocchi beriame į pomidorų padažą, išmaišome.
4.
Ant viršaus gausiai užtarkuojame parmezano ir dedame burratos. Vienai porcijai - pusė burratos rutuliuko, kurį apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome prieskonių mišiniu.
5.
Patiekiant ant viršaus uždedame keletą šviežio baziliko lapelių.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.