INGREDIENTAI: 300 gramų varškės 9%
3 vienetai raugintų agurkų (apytikriai)
100 gramų grietinėlės, liesos (naudojau 10%)
1 pundelis krapų
1 šaukštas grietinės
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį česnako (arba česnako granulių)
pagal skonį druskos
Papildomai:
3 šaukšteliai vandens (nebūtina, žr. patarimus)
1 šaukštelis želatinos (nebūtina, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Krapus susmulkinti, agurkus sutarkuoti burokine tarka arba labai smulkiai supjaustyti.
2.
Į dubenį dėti varškę, grietinę, supilti grietinėlę, suberti krapus, sudėti agurkus, įspausti česnako ir išmaišyti, sutrinti elektriniu trintuvu. Konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį.
3.
Į dubenėlį suberti želatiną, įpilti vandens, palikti 10 minučių iki kol išbrinks, tuomet pakaitinti iki kol granulės ištirps, atvėsinti. Kai atvės, supilti į varškės masę ir išmaišyti.
4.
Paruoštą užtepėlę sudėti į indelį, padėti į šaldytuvą kelioms minutėms.
Patarimai:
•
Želatinos galite ir nedėti, bet aš šiek tiek dedu, nes man tokia užtepėlės tekstūra labiau patinka.