TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 18:50
Nekeptas varškės tortas su kokosų pienu
Nekeptas varškės tortas su kokosų pienu

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
300 gramų sausainių
100 gramų sviesto
Įdarui:
800 gramų kokosų pieno
1 kilogramas kreminės varškės
200 gramų cukraus
100 mililitrų likerio
6 šaukšteliai želatinos
Papuošimui:
1 sauja vynuogių
4 vienetai mėtų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želatiną užpilti viena 400 g skardine kokoso pieno ir palikti apie 20 minučių išbrinkti.

2.
Tuo tarpu sausainius sutrupinti iki smulkių trupiniukų ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Trupinių mase iškloti apvalios torto formos dugną (naudojau 28 cm skersmens formą) ir dėti į šaldytuvą.

3.
Kremui varškę lėtai išsukti su likusia 400 g skardine kokoso pieno. Supilti likerį, cukrų ir gerai permaišyti.

4.
Išbrinkusią želatiną dėti į garų vonelę ir maišant ištirpinti, tik jokiu būdu neužvirinti! Šiek tiek praaušusią želatinos masę pamažu įmaišyti į varškės masę ir gerai permaišyti.

5.
Supilti viską ant torto pagrindo ir statyti į šaldytuvą. Kai tortas pradės stingti (maždaug po 20-30 minučių), galima papuošti jo viršų vynuogėmis, o tada padėti į šaldytuvą stingti toliau. Prieš patiekiant, papuošti mėtų lapeliais. Skanaus!




admin · 2022-08-24 00:00 · 263 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt