AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai jautienos sprandinės (pjausnių su kaulu)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (apytikriai, 1 skardinės)
1 stiklinė avinžirnių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai čiobrelių šakelių
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštas pomidorų tyrės
3 skiltelės česnako
200 mililitrų daržovių sultinio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautieną įtriname druska ir pipirais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame jautieną iš abiejų pusių, kol ši gražiai apskrus.
3.
Morką supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkiname.
4.
Į keptuvę, kurioje kepėme mėsą, sudedame daržoves ir pakepiname, kol jos šiek tiek suminkštės. Sudedame pomidorų tyrę ir pakepiname keletą minučių.
5.
Į troškintuvą dedame jautieną, daržoves, beriame avinžirnius, čiobrelį, lauro lapus, šiek tiek druskos. Užpilame sultiniu, konservuotais pomidorais. Uždengiame puodą dangčiu.
6.
Kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 val.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!