AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Salotoms:
1 vienetas jautienos didkepsnių (naudojome „Topside“)
100 gramų salotų
10 vienetų braškių
1 vienetas avokadų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
50 gramų gorgonzola sūrio
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzamiko kremo (arba acto)
1 šaukštas klevų sirupo (arba medaus)
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei bus kepama kambario temperatūros, o ne šalta.
2.
Labai gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą steiką. Jei norite pilnai iškepto steiko, kepkite 12 minučių.
3.
Iškepusią mėsą pabarsome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame 10 minučių „pailsėti“ ir tik tuomet supjaustome juostelėmis. Jei pjaustysite iš karto, mėsa išleis daugiau sulčių ir nebus tokia sultinga.
4.
Ruošiame salotas: į lėkštę dedame salotas, avokadus, svogūną, braškes, steiko juosteles ir gorgonzolos gabalėlius.
5.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus ir juo apšlakstome salotas.