TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-06 03:22
Purus kugelis
Purus kugelis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
15 vienetų bulvių
500 gramų faršo
500 gramų karštai rūkytos šoninės
5 vienetai svogūnų
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
3 skiltelės česnako (smulkintų)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
300 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų (su kaupu)
pagal skonį petražolių (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame.

2.
Svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais ir apkepiname kartu su česnaku svieste arba alyvuogių aliejuje. Atidedame. Dalį dėsime į padažą, kitą dalį į kugelį.

3.
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais.

4.
Keptuvėje apkepiname faršą ir šoninę, įberiame žiupsnelį pipirų ir druskos. Kai apkeps faršas ir šoninė, dalį šoninės išimame atidedame padažui.

5.
Svogūnus sudedame atgal į keptuvę kartu su mėsa. Viską užpilame pienu ir kaitiname ant silpnos ugnies, pamaišant, kol užvirs. Taip darau, nes tai puresnio kugelio paslaptis.

6.
Kai faršo masė užvirs, užpilme ant tarkuotų bulvių, gerai išmaišome, beriame druskos, pipirų pagal skonį, įmušame kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišome.

7.
Sviestu ištepame skardą, supilame masę.

8.
Kepame 180-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.

9.
Padažui keptuvėje svieste pakepinti miltus, po truputį įmaišyti pieną. Maišyti, kol neliks gumuliukų. Sudėti atidėtus keptus svogūnus ir šoninę, smulkintas petražoles, pagardinti druska ir pipirais. Užvirti ir nukelti nuo ugnies. Galima patiekti su grietine ir spirgais.




admin · 2022-08-22 06:00 · 181 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt