INGREDIENTAI: 300 gramų karštai rūkytos skumbrės (ar kitos rūkytos žuvies)
100 gramų konservuotų žirnelių
2 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai marinuotų agurkų
1 vienetas poro (tik baltos dalies)
2 šaukštai majonezo
1 saujelė krapų (smulkintų)
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Kiaušinius supjaustyti smulkiais kubeliais arba sutarkuoti per "burokinę trintuvę". Žuvį supjaustykite smulkiais gabaliukais (prieš tai būtinai išrinkite ašakas). Porą irgi smulkiai supjaustykite. Marinuotus agurkėlius supjaustykite mažais kubeliais.
2.
Į dubenį suberkite žuvį, porą, kiaušinius, agurkus, žirnelius ir smulkintus krapus. Pagal skonį dėkite majonezo ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar patinka skonis. Jeigu norisi, pagardinkite druska ir pipirais.
3.
Beje, jeigu norite šiek tiek liesesnio varianto, galite majonezą perpus maišyti su graikišku jogurtu. Tik tokiu atveju į užtepėlę dar įdėkite vieną-du šaukštelius aštresnių garstyčių, kad būtų stipresnis skonis :)