TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sluoksniuotas tortas su obuoliais ir grietinėle
Sluoksniuotas obuolių tortas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pertepimui:
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
Tešlai:
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kukurūzų krakmolo
100 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius išvalyti, sutarkuoti ir pavirti, kol suvirs į tyrę, atvėsinti.

2.
Sviestą ištrinti su cukrumi, po vieną įmušti ir elektriniu plakikliu įplakti kiaušinius.

3.
Kartu persijoti ir į sviesto masę mentele įmaišyti kukurūzų krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.

4.
Ant dviejų popieriaus lapų nusipiešti formos, kurioje sluoksniuosite tortą, dydžio apskritimą. Aš piešiau 21 - 22 cm skersmens apskritimą.

5.
2 šaukštus tešlos dėti ant popieriaus ir ištepti šiek tiek už nusipiešto apskritimo kraštelių.

6.
Kepti įkaitintoje iki 180*C orkaitėje, kol parus krašteliai. Kai iškeps, uždėti formos dugną ir apipjauti kraštelius, nuimti popierių ir palikti atvėsti. Taip kepti visus lakštus.

7.
Vieną ant kito dėti galima tik tuomet, kai jie atvėsta, kad nesuliptų. Man pavyko maždaug 8 lakštai.

8.
Sutrinti nupjautus kraštelius iki trupinių.

9.
Kremui pagaminti reikia suplakti 500 mililitrus riebios grietinėles su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi iki visiško standumo, vėliau į šią masę įmaišyti tyrelę.

10.
Tortą sutepti pasirinktoje formoje: dėti lakštą, tepti kremo, dėti antrą lakštą, truputį paspausti, vėl tepti kremo ir t.t. Viršutinis sluoksnis ir kraštai turėtų būti kremas. Apibarstyti sutrintais nupjautais krašteliais ir naktį palaikyti šaltai.




admin · 2022-08-20 09:00 · 318 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt