INGREDIENTAI: 700 gramų kiaulienos šonkaulių
3 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
Padažui:
100 gramų pomidorų padažo
50 gramų vandens
2 šaukštai raudonojo vyno acto
2 skiltelės česnako
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vorčesterio padažo
0.5 šaukštelio garstyčių
šiek tiek citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuo šonkaulių nuimkite plėvelę, nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Įberkite kelis grūdelius juodųjų pipirų, sumeskite lauro lapelius ir nuo užvirimo momento virkite ant vidutinės ugnies apie 30 minučių. Tuomet nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį.
2.
Į keptuvę supilkite vandenį, raudonojo vyno actą, citrinų sultis, vorčersterio padažą. Suberkite cukrų, druską, pipirus, sudėkite garsyčias ir trintą česnaką. Maišydami virkite apie 10 minučių arba tol, kol padažas sutirštės.
3.
Į kepimo formą sudėkite šonkaulius, iš abiejų pusių aptepkite padažu ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių arba tol, kol gražiai apskrus.
4.
Patiekite su keptomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.