INGREDIENTAI: 500 gramų maltos kiaulienos (naudojau mentę)
9 vienetai pievagrybių (labai didelių)
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų (didelio)
1 šaukštas majonezo (apytikriai)
1 šaukštelis pesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai (naudojau chimi churi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pievagrybius nuplauti, išpjauti kotukus ir išskobti. Pagardinti druska ir pipirais.
2.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, berti svogūną ir apkepti iki kol taps skaidrūs.
4.
Į dubenį dėti maltą mėsą, berti prieskonius maltai mėsai, dėti pesto, majonezą, apkeptą svogūną.
5.
Morką sutarkuoti smulkia tarka, suberti į dubenį su mėsa ir gerai suminkyti.
6.
Paruoštas pievagrybių kepurėles įdaryti faršu.
7.
Kepimo formą ištiesti folija, patepti aliejumi. Sudėti pievagrybius.
8.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 50 minučių iki kol gražiai apskrunda, o įsmeigus šakute, bėga skaidrios sultys.
9.
Labai tinka tiekti su bulvių koše, salotomis, o padažui puikiai tiks sumaišyti naminį pomidorą, majonezą ir adžiką.