INGREDIENTAI: 1 kilogramas trešnių (iškaulintų)
600 gramų cukraus
50 gramų tirštinamojo uogienės mišinio su pektinu
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trešnes užpilame cukrumi ir palaikome keletai valandų, kad atsirastų sulčių.
2.
Po to pusę trešnių masės susmulkiname blenderiu.
3.
Į puodą suverčiame ir smulkintas, ir nesmulkintas trešnes. Puodą užkaičiame ir paverdame apie 15 minučių. Tada nukaičiame, įmaišome uogienių mišinį ir dar paverdame 5 - 8 minutes.
4.
Supilstome į sterilius stiklainiukus, sandariai užsukame, apverčiame dangteliais žemyn ir paliekame visiškai atvėsti.
5.
Džemą laikome vėsiame rūsyje arba sandėliuke.
Patarimai:
•
Vietoje tirštinamojo uogienės mišininio bei cukraus galima naudoti tiesiog uogienių cukrų (būna pirkti didesnėse parduotuvėse).