INGREDIENTAI: 1 skardinė konservuotų persikų (pjaustytų, apytikriai 500 g)
450 gramų varškės (tinka ir riebi, ir liesa)
200 gramų ryžių (virtų)
3 vienetai bananų
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai manų kruopų
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
pagal poreikį migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Persikus supjaustome nedideliais gabaliukais.
2.
Į dubenį dedame varškę, kiaušinių trynius, bananus, įberiame cukrų ir viską gerai ištriname.
3.
Išverdame ryžius, atvėsiname ir juos suberiame į sutrintą varškę, įberiame vanilinį cukrų, sudedame persikus, išmaišome.
4.
Kiaušinių baltymus išplakame iki purumo ir atsargiai sudedame į varškės masę, po truputį beriame manų kruopas ir išmaišome.
5.
Kekso formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame varškės masę. Viršų pabarstome migdolais.
6.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol viršus įgaus gražią rusvą spalvą, apie 30 - 40 minučių.