INGREDIENTAI: Tešlai:
220 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
130 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus pudros
20 gramų kakavos (nesaldintos)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
360 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
60 gramų cukraus
2 saujos trešnių
2 saujos šilauogių
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trapios tešlos krepšeliui paruošti: elektriniu kombainu arba rankomis sumaišykite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, cukraus pudrą ir druską, tik kol ingredientai susimaišys.
2.
Įsijokite miltus, kakavos miltelius ir greitai sumaišykite iki trupinių.
3.
Įmaišykite kiaušinį, suformuokite tešlą ir palaikykite šaldytuve apie 20 min.
4.
Kepimo formą patepkite sviestu. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite į formą arba tiesiog įlipdykite tešlą rankomis. Subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve dar apie 30–60 minučių.
5.
Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Atvėsinkite.
6.
Įdarui pagaminti: trešnes perpjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus. Atidėkite.
7.
Varškę ištrinkite su cukrumi, kiaušiniu ir vanilės pasta. Įmaišykite kukurūzų krakmolą.
8.
Paskleiskite varškės įdarą ant trapios tešlos pagrindo. Išdėliokite per pusę perpjautas trešnes ir šilauoges.
9.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Atvėsinkite ir skanaukite!
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!