INGREDIENTAI: 250 gramų varškės
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal skonį cukraus pudros (pabarstymui, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir išsukti iki vientisos masės.
2.
Į kitą dubenį įsijoti miltus, kepimo miltelius, druską. Po kelis šaukštus miltų masės berti į dubenį su varškės mase ir vis išmaišyti. Tešla turit būti minkšta, bet nelipni. Visų miltų iš karto nesuberkite, jų tiek gali ir nereikėti, miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio ir varškės drėgnumo.
3.
Stalviršį pabarstyti miltais, perkelti išminkytą tešlą. Iškočioti 1 cm storio lakštą, jį supjaustyti apie 3 cm pločio juostomis. Juostas įstrižais pjūviais supjaustykite į norimo ilgio juosteles. Kiekvienos juostelės centre padarykite įpjovimą, pro kurį reikia perkišti vieną juostos galą.
4.
Į puodą ar gilesnę keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti žagarėlius ir kepti ant silpnos kaitros iki kol gražiai paruduoja. Tuomet žagarėlius sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Kai atvės, pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
•
Jei mėgstate saldžiau, galite į tešlą įberti papildomai cukraus.