TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 22:50
Jogurtinis keksas su maskarponės įdaru
Jogurtinis keksas su maskarponės įdaru

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
230 gramų miltų
150 gramų cukraus
150 gramų graikiško jogurto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
80 gramų maskarponės sūrio
20 gramų cukraus pudros
Įdarui:
5 šaukštai braškių uogienės
8 vienetai braškių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išsukite sviestą su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinius po vieną ir gerai išmaišykite. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Persijokite į sviesto masę. Išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų. Įmaišykite jogurtą. Sukrėskite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.

2.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C laipsnių. Ištepkite trupučiu sviesto ir pabarstykite miltais kekso formą. Kepkite apie 35 - 40 miučių arba kol iškeps. Atvėsiname ant grotelių.

3.
Įdarui išplakame grietinėlę su cukraus pudra iki apystandžių putų. Įmaišome maskarponės sūrį ir plakame, kol kremas sutirštės. Kekso viduryje šaukštu išskobiame pailgą ertmę, paliekant kraštus. Skobiame taip giliai, kaip norime. Ištepame visą išskobtą vidurį braškių uogiene. Supjaustome nedideliais kubeliais braškes ir išdėliojame viduryje. Pripildome konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu ir užpildome visą ertmę bei padekoruojame paviršiuje.

4.
Papuošiame likusiais kekso gabaliukais ir šviežiomis braškėmis.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2022-08-13 21:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt