INGREDIENTAI: 100 gramų džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 šaukšteliai majonezo (arba pagal skonį, tinka ir šis veganiškas)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovintų čiobrelių, galima nedėti)
pagal poreikį vandens (virinto, šilto)
pagal skonį druskos
1 saujelė petražolių
2 šaukštai aliejaus
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
4 riekės šviesios duonos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti džiovintus grybus, užpilti šiltu virintu vandeniu ir palikti pastovėti 1-2 valandoms (jei skubate, užpilti karštu vandeniu ir palikti pastovėti valandai).
2.
Grybus išgriebti, gerai nuvarvinti ir supjaustyti smulkiais gabaliukais.
3.
Svogūną supjaustyti smulkiais gabaliukais, česnaką sukapoti, petražoles susmulkinti.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūną ir pakepinti iki suminkštės. Berti česnaką ir pakepinti 20-30s. Sudėti smulkintus grybus, čiobrelius, berti druskos, pipirų ir maišant pakepinti 3-4 minutes iki beveik neliks skysčio ir skoniai susijungs. Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti. Kai atvės, įmaišyti majonezą ir smulkintas petražoles.
5.
Duonos riekeles apkepti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių (arba iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje). Tepti užtepėlę, papuošti petražolių lapeliais ir skanauti.
Patarimai:
•
Jei norisi labiau vientisos užtepėlės, galima šiek tiek sutrinti elektriniu trintuvu, bet kad liktų gabalėlių.