TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Pikantiškas petražolių padažas žiemai
Pikantiškas petražolių padažas žiemai

Porcijų skaičius: 1

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 pundelis petražolių
200 mililitrų aliejaus (naudojau alyvuogių)
2 šaukštai vyno acto (arba citrinos sulčių)
4 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Petražoles nuplaukite, išdžiovinkite ir nuskabykite stambiuosius, pamedėjusius kotelius (smulkūs koteliai susitrins ir taip, nesirūpinkite). Petražoles, česnaką ir šiek tiek aliejaus dedu į elektrinio trintuvo indą ir trinu iki vientisos tyrelės. Aliejaus pradžioje pilu tik kokį trečdalį viso kiekio - tik tiek, kad trintuvui pakaktų skysčio jog sutrinti žoleles, nes aliejumi po to reguliuoju padažo tirštumą.

2.
Tada pilu actą. Actą irgi pilkite dalimis, nes vieni mėgsta rūgščiau, kiti mažiau rūgščiai, tad tiesiog paragaukite, ar patinka. Vietoje vyno acto galima naudoti ir citrinos sultis ar tiesiog paprastą actą (paprastas būna rūgštesnis už vyno, tad jo pilkite mažiau). Įpilu dar aliejaus iki norimo padažo tirštumo (jeigu pilsite daugiau aliejaus, padažiukas bus skystesnis, o pilant mažiau - tirštesnis), įdedu pagal skonį druskos, pipirų ir aitriosios paprikos bei viską gerai išmaišau.

3.
Jeigu darau greitam vartojimui, supilu padažiuką į švarų stiklainį ir dedu į šaldytuvą, kur jis gerai laikosi bent porą savaičių. O jeigu ruošiu žiemai, supilstau į mažus stiklainiukus, palikdama kokį pusę centrimetro nuo stiklainiukų viršaus tuščią, uždarau dangteliais ir dedu į šaldiklį. Kai žiemą užsinoriu, tiesiog iš vakaro išimu iš šaldiklio ir perdedu į šaldytuvą ir per naktį jis puikiai atitirpsta. Arba jeigu reikia greičiau, tiesiog truputį palaikykite kambario temperatūroje. Taip pat galima sušaldyti ir ledukų formelėse ar silikoninėse formelėse, o tada perdėti į šaldymo maišelius, irgi labai patogu, ypač jeigu vienu kartu prireikia tik nedidelio padažiuko kiekio.




admin · 2022-08-10 21:00 · 421 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt