INGREDIENTAI: 1 pundelis smidrų (apie 450 gr)
200 gramų vyšninių pomidorų
100 gramų fetos sūrio
1 sauja gražgarsčių
1 saujelė graikinių riešutų
pagal skonį alyvuogių aliejaus
pagal skonį pipirų
pagal poreikį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Smidrus kruopšiai nuplauti. Nulaužti sumedėjusius galiukus: iš abiejų pusių prilakant smidrą, jį lenkti, ten kur smidro kotelis natūraliai links - perlaužti.
2.
Smidrus sudėti į verdantį vandenį ir apvirti 1 - 2 minutes. Išimti, nuvarvinti ir palikti pravėsti Sudėti į lėkštę.
3.
Pomidorus perpjauti pusiau. Riešutus sukapoti.
4.
Ant smidrų išdėlioti gražgarstes, pomidorus, pabarstyti riešutais, užtrupinti fetos sūrį.
5.
Pagardinti pipirais, apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis.