INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
150 gramų cukraus
1 pakelis želės (naudojome “Dr. Oetker“ bananų skonio)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (naudojome “Dr. Oetker“ )
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
100 mililitrų pieno
100 mililitrų grietinėlės
1 pakelis grietinėlės milteliai (naudojome “Dr. Oetker" Cremilla)
3 šaukštai cukraus
Papuošimui:
1 sauja šilauogių (nuplautų)
1 šaukštas migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Įsijokite į juos miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Ketvirtadalį tešlos įpilkite į kepimo popieriumi išklotą 17 cm skersmens skardą. Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 10-12 min. Taip iškepkite dar tris biskvitinius sluoksnius.
2.
Želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Biskvitinius sluoksnius subadykite mediniu iešmeliu, gausiai pašlakstykite juos želė ir palikite sutvirtėti šaldytuve.
3.
Kremui “Dr. Oetker Cremilla“ mišinį išplakite su pienu ir grietinėle iki purumo.
4.
Ant biskvitinių sluoksnių uždėkite po 2-3 šaukštus grietinėlės kremo ir tolygiai paskleiskite jį (galima užmesti po keletą šilauogių). Sudėkite sluoksnius vieną ant kito, lengvai paspauskite, likusiu kremu aptepkite torto šonus. Tada dekoruokite jį šilauogėmis ir migdolais.
5.
Torto sluoksnius galima sulaistyti ir kitų skonių želė, pvz., agrastų, žemuogių.
6.
Tortui dekoruoti tinka įvairios uogos: mėlynės, avietės, gervuogės, žemuogės.
Patarimai:
•
Torto sluoksnius galima sulaistyti ir kitų skonių želė, pvz., agrastų, žemuogių.
•
Tortui dekoruoti tinka įvairios uogos: mėlynės, avietės, gervuogės, žemuogės.