INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės, 30% riebumo
200 gramų cukraus
170 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilinio cukraus
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti, atvėsinti.
2.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti, iki masė pabals ir jos tūris ženkliai padidės. Sudėti grietinę, suberti miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Į masę supilti ištirpintą sviestą, viską išmaišyti.
3.
Grybukų keptuvę gerai įkaitinkite, tuomet atidarykite, patepkite aliejumi.
4.
Greitai dėkite tešlos į kiekvieną keptuvės grybuką. Kepkite, kol gražiai paruduos.
5.
Iškepusius ir atvėsusius grybukus galima nudažyti šokolado glaistu.