INGREDIENTAI: 12 vienetų braškių
250 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (karšto)
180 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
90 gramų juodojo šokolado
50 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus, druską, kakavą, kepimo miltelius sumaišyti.
2.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Suberti maždaug pusę miltų mišinio. Plakant, lėtai supilti pusę karšto vandens. Suberti likusius miltus ir supilti karštą vandenį. Išmaišyti.
3.
Šokoladą ištirpinti ir įmaišyti į tešlą.
4.
Braškes perpjauti į 2-4 dalis.
5.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą 20x30 cm kepimo formą. Į tešlą susmaigstyti supjaustytas braškes.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu. Jei pyragas jau iškepęs, iešmelis liks švarus.
7.
Pyragą visiškai atvėsinti.
8.
Kremui grietinėlę su cukraus pudra, citrinų sultimis išplakti iki standžios masės.
9.
Ant visiškai atvėsusio pyrago uždėti kremą konditeriniu maišeliu arba tiesiog paskirstyti mentele. Pyragą laikyti šaldytuve.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!