TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-03-29 12:21
Užkandinė duonelė su feta sūriu, pomidorais ir alyvuogėmis
Užkandinė duonelė su feta sūriu, pomidorais ir alyvuogėmis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
200 gramų miltų
180 gramų fetos sūrio
180 gramų vyšninių pomidorų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
100 gramų jogurto, natūralaus
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonėlio
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių.

2.
Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Sumaišykite mediniu šaukštu.

3.
Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4.
Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 min. Mano forma yra 30x10 cm, bet naudokite tokią kokią turite, tik jei forma yra kiek trumpesnė ir platesne, pyragą kepkite bent 55 minutes. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2022-08-05 03:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt