INGREDIENTAI: 320 gramų sausainių (naudojome Gaidelio fruktozės skonio)
320 gramų varškės (geriau sausesnės, iš maišelių)
200 gramų konservuotų ananasų (gryno svorio, nusunktų)
180 gramų sviesto
160 gramų kondensuoto pieno, saldinto
50 gramų kokoso drožlių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome į nedidelius gabalėlius kaip tradiciniam tinginiui.
2.
Konservuotus ananasus gerai nuvarviname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Beriame į dubenį su sausainiais.
3.
Varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir kokoso drožles dedame į dubenį. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutriname (kad nebesijaustų varškės grūdelių ir neliktų sviesto gabalėlių).
4.
Varškės kremą dedame ant sausainių ir konservuotų ananasų. Gerai išmaišome, kad viskas tolygiai pasidengtų kremu.
5.
Tinginio masę krečiame į norimą formą (mes naudojome pailgą skilikoninę, skirtą keksui kepti). Standžiai suspaudžiame, kad neliktų tarpų.
6.
Padedame į šaldytuvą nakčiai, kad tinginys sutvirtėtų.
7.
Patiekdami galima papuošti konservuotų ananasų gabalėliais ir pabarstyti kokoso drožlėmis.