TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Morkus Tolmantas Žadmantė Žavinta
Taupus šokoladinis braunis
Taupus šokoladinis braunis

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus (naudoju perpus paprastą ir rudajį Dansukker)
160 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio, arba 200 g sviesto, žr. patarimus)
70 gramų kakavos (kokybiškos, bent 20-25 proc. riebumo)
60 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aliejų supilti į prikaistuvį ir šiek tiek pašildyti (neturi būti karštas, tik šiltas). Nuiti nuo ugnies, suberti kakavą ir gerai išmaišyti, jog neliktų gumuliukų. Palikti atvėsti.

2.
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masės tūris ženkliai padidės ir patrynus tarp pirštų beveik nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 5-7 minutes).

3.
Plakant jau mažu greičiu į kiaušinių masę per kelis kartus supilti kakavos masę. Galiausiai suberti miltus ir išmaišyti šaukštu, kad neliktų sausų miltų.

4.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm) ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, iki braunio viršuje susidarys plutelė, o į vidurį įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite apkibusį trupinukais, bet neatrodys, jog mirkėte šokolado padaže.

5.
Iškepusį braunį palikite 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada atsargiai išimkite pakeldami už kepimo popieriaus krašų ir perkelkite ant grotelių.

6.
Palikite pravėsti ir sutvirtėti, o tada pjaustykite ir gardžiuokitės!


Patarimai:

Vietoje aliejaus galite naudoti ir tirpintą sviestą, tik jo dėkite šiek tiek daugiau - 200 g, kadangi sviesto riebumas mažesnis už aliejaus. Visgi su aliejumi šis braunis pavyksta drėgnesnis.




admin · 2022-08-02 00:00 · 180 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt