INGREDIENTAI: 2 vienetai picos paplotėlių (plonų, 25 cm skersmens)
200 gramų mocarela sūrio
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas šalotinių svogūnų
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Fermentinį sūrį sutarkuoti. Mocarelą ir sūrį su melsvuoju pelėsiu supjaustyti. Svogūną supjaustyti plonais žiedais.
2.
Picos padus pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Berti tarkuotą fermentinį sūrį, sudėti svogūną, mocarelą, sūrį su melsvuoju pelėsiu (jį galima keisti bri, ožkų pieno ar kietuoju sūriu).
3.
Siūlyčiau picą kepti, nustačius griliaus rėžimą apie 5 min., kol sūris gražiai išsilydys, šiek tiek apkeps. Svarbu atidžiai stebėti, nes kepant griliaus rėžimu, galima labai greitai sudeginti gaminį.
4.
Leisti šiek tiek atvėsti. Ypač skanu su vynuogėmis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!