INGREDIENTAI: 1 vienetas silkių filė
4 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas burokėlių (virtų)
1 šaukštas majonezo
1 šaukštelis garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kietai virtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
2.
Trynius, burokėlį ir garstyčias sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės (galima trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu, vadinamuoju "blenderiu"). Įdėkite majonezo ir dar truputį patrinkite, bet labai trumpai, tik kad susimaišytų. Paragaukite, ar visko pakanka. Jeigu norisi, galite dar pagardinti druska ar pipirais ar mėgiamais prieskoniais.
3.
Jeigu norisi gražiai, masę sudėkite į konditerinį maišelį ir įspauskite į kiaušinių puseles. O jeigu norisi greitai, galite ją tiesiog dėti šaukšteliu :)
4.
Ant kiekvienos kiaušinio puselės uždėkite po silkės gabalėlį.
5.
Tiekite valgytojams ir mėgaukitės!