TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė kovos su triukšmu diena Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena Tarptautinė Černobylio avarijos aukų atminimo diena
Jogurtinis tortas su želė gabaliukais
Jogurtinis tortas su želė gabaliukais

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
80 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Kremui:
600 mililitrų vandens
500 mililitrų jogurto, natūralaus
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
77 gramai braškių želė (1 pakelio)
30 gramų želatinos
Papuošimui:
pagal poreikį uogų (naudojau braškes ir šilauoges)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želė miltelius užpilame 500 ml karšto vandens, maišome, kol ištirps. Paliekame pilnai sustingti.

2.
Sustingusią želė supjaustome nedideliais gabaliukais. Želė patogiausia pasiruošti iš vakaro.

3.
Biskvitui kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į kiaušinių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę išmaišome iki vientisumo.

4.
Tešlą supilame į 24 cm skersmens kepimo popieriumi ištiestą formą.

5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Mediniu smeigtuku patikriname, ar iškepė – smeigtukas turi būti sausas. Jei aplipęs tešla, kepame dar 5 minutes ir vėl tikriname.

6.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.

7.
Kremui želatiną užpilame 100 ml šalto vandens ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.

8.
Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų ir įmaišome jogurtą. Atvėsusią želatiną, nuolat maišydami, maža srovele supilame į kremą, gerai išmaišome. Suberiame želė gabaliukus į jogurto masę, permaišome.

9.
Į formą dedame pirmą biskvitą. Ant jo pilame pusę jogurto masės, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dedame dar vieną biskvito lakštą ir pilame likusią jogurto masę, tolygiai paskirstome.

10.
Tortą dedame į šaldytuvą stingti.

11.
Pjaustome uogas ir puošiame tortą.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-08-01 00:00 · 260 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt