INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!