INGREDIENTAI: 12 vienetų dešrelių
1 stiklinė kukurūzų miltų
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė pasukų (arba kefyro)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kukurūzų ir kvietinius miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Įmušti kiaušinį, pilti aliejų ir pasukas. Viską sumaišyti. Tešla turi būti tirštesnė negu paprastų blynų. Tešlą supilti į indą aukštomis sienelėmis (taip bus patogu mirkyti dešreles).
2.
Nuimti dešrelių apvalkalus ir nusausinti jas popieriniu rankšluostėliu (taip geriau prikibs tešla). Į kiekvieną dešrelę įsmeigti po medinį iešmelį.
3.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus.
4.
Kiekvieną dešrelę merkite į tešlą. Dešreles iš visų pusių apkepkite aliejuje po 2 - 3 minutes, kol dešrelės švelniai paruduos.
5.
Iškepusias dešreles dėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad sugertų riebalų perteklių.
Patarimai:
•
Matavimui naudota 250 ml stiklinė.
•
Jeigu naudosite ilgesnes dešreles, jas tiesiog perpjaukite į keletą dalių.