INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
80 gramų miltų
80 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 mililitrų mandarinų sulčių (šviežių)
200 gramų varškės (arba maskarponės, rikotos, kreminės varškės)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
4 šaukštai kokoso drožlių
60 mililitrų vandens (šalto)
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi elektriniu plakikliu plakame apie 7-10 min, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius.
2.
Pilame į kepimo formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Nupjauname viršuje esančią plutelę.
3.
Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėm. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską elektriniu plakikliu.
4.
Surinkimas. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)