TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Autentiškos barankos
Riestainiai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens (šilto)
1.5 šaukšto cukraus
1.5 šaukštelio druskos
7 gramai sausų mielių
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį aguonų
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia aktyviname mieles - į indą su 120 ml šilto vandens beriame sausas mieles su cukrumi ir, nemaišius, leidžiame pastovėti 5 minutes. Labai gerai išmaišome mišinį, kad pilnai ištirptų cukrus.

2.
Dideliame inde, kuriame minkysime tešlą, sumaišome miltus su druska. Pilame prieš tai aktyvuotas mieles ir papildomai 60 ml šilto vandens.

3.
Minkome tešlą. Ji turėtų būti drėgna, bet nelipni. Jei per sausa - pilame šaukštą vandens, jei per drėgna - šiek tiek miltų. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi išteptą indą ir uždengę paliekame šiltai 1 valandai.

4.
Pakilusią tešlą paspaudome, kad išeitų oras ir paliekame dar 20 minučių pakilti.

5.
Iš tešlos iškočiojame 12 apskritimų ir išspaudžiame puodeliu, tešlos centre padarome skylę. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždengę palaikome dar 1 valandą.

6.
Užverdame didelį puodą vandens ir jame apverdame barankas. Verdame po 1 minutę iš abiejų pusių. Svarbu nevirti visų iš karto, nes šios naminės barankos virdamos pučiasi ir gali sulipti. Verdame po 2 vienu metu.

7.
Išvirusias barankas dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis, aguonomis. Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.




admin · 2022-07-29 00:00 · 265 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt