TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė kovos su triukšmu diena Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena Tarptautinė Černobylio avarijos aukų atminimo diena
Skanieji balandėliai pagal Neringą
Skanieji balandėliai pagal Neringą

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų
100 gramų grietinės
3 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
120 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek prieskonių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošiame įdarą: ryžius išvirti, bet nepervirti, reikia, kad jie būtų dar truputį kieti ir standūs, nes dar troškinsis balandėliuose. Ryžius išmaišome su faršu, smulkintu svogūnu ir prieskoniais.

2.
Kopūsto galvą dėti į verdantį pasūdytą vandenį, kas kelias minutes, kai viršutinis lapas jau bus suminkštėjęs, po vieną nuimant. Taip virti, kol nuimsime visus lapus.

3.
Nuėmus vieną lapą, ant vieno jo krašto dėti įdaro, užlenkti kraštelius is susukti į balandėlį. Kiekvieną apvolioti miltuose ir trumpai apkepinti įkaitintame aliejuje. Visus sudėti į puodą.

4.
Balandėlius žpilti vandeniu, kad apsemtų, dėti pomidorų padažą ir troškinti apie 40 minučių. Pabaigoje sudėti grietinę ir dar kelias minutes patroškinti.




admin · 2022-07-25 12:00 · 224 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt