TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Anastazas Zita Gotautas Aušra Žydrė Edilija
Špinatų skonio lietiniai su plėšyta vištiena

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 mililitrų pieno
200 gramų kvietinių miltų (naudojau „Kauno grūdų“ kvietinius miltus „Ekstra“)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų špinatų (mažųjų)
50 mililitrų aliejaus
1 šaukštelis cukraus
10 gramų kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
10 gramų česnakų laiškų
4 vienetai vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo, virtos)
Padažui:
200 gramų grietinės
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite tešlą. Į smulkintuvą sudėkite špinatus, kiaušinius, miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, įpilkite pieną ir aliejų. Viską sutrinkite iki vientisos masės ir palikite tešlą 15-20 min. išbrinkti.

2.
Tešlai išbrinkus, semkite po samtį ir pilkite ją į įkaitintą keptuvę. Apkepkite lietinį iš abiejų pusių.

3.
Paruoškite įdarą. Išvirkite vištieną. Išvirtą susmulkinkite, sudėkite smulkintus česnakų laiškus, kietąjį sūrį.

4.
Įberkite druskos ir pipirų. Įdarą dėkite į iškepusį lietinį, užlenkite kraštus ir susukite į ritinėlį.

5.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite blyną 1-2 min. iš abiejų pusių.

6.
Paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite su grietinėle, įberkite druskos, pipirų ir įdėkite grietinę.

7.
Blynus patiekite su padažu, apibarstykite smulkintais česnakų laiškais ir šviežiai maltais pipirais.




admin · 2022-07-25 03:00 · 178 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt