TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Saldžiai aštri vištiena su medumi orkaitėje
Saldžiai aštri vištiena su medumi orkaitėje

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
400 gramų vištienos krūtinėlės (3-4 gabalėlių)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sriracha padažo (naudojome vidutiniškai aštrų)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis krakmolo
Vištienai:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
2 žiupsneliai druskos (arba pagal skonį)
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną įtrinti prieskoniais (druska, pipirais, paprikos milteliais). Jei turite laiko, palikite 1-2 val pasimarinuoti (galima ir per naktį). Jei laiko neturite - galima kepti ir iš karto.

2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Vištienos gabalėlius apkepti ant didesnės kaitros po 2-3 min iš abiejų pusių (iškepti nereikia, tik kad gražiai apskrustų). Gabalėlius sudėti į kepimo indą.

3.
Medų, jei kietas, pašildyti, kad suskystėtų. Sumaišyti su aštriu padažu, citrinos sultimis, smulkintu česnaku. Šiuo padažu vištieną aptepti iš abiejų pusių.

4.
Kepimo indą uždengti folija ir kepti apie 20 minučių iki 190 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje. Foliją nuimti ir kepti dar 5 minutes.

5.
Krakmolą sumaišyti keliais šaukštais šalto vandens, kol ištirps. Supilti į formą, ir sumaišyti su padažu. Įdėti dar 1 - 2 minutėms į orkaitę, kad padažas sutirštėtų.

6.
Patiekiant galima pabarstyti sezamo sėklomis ir mėgiamais žalymunais, pvz. svogūnų laiškais ar petražolėmis.


Patarimai:

Kepimo laikas. Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.




admin · 2022-07-24 15:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt