AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (virtų su lupenomis)
350 gramų miltų
250 gramų burokėlių (virtų ir nuluptų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek pesto (arba tirpinto sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves perpilkite šaltu vandeniu, kad kiek atvėstų ir būtų lengviau jas nulupti. Nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
2.
Burokėlius supjaustykite kubeliais. Drauge su bulvėmis dėkite į virtuvinį kombainą, pagardinkite druska, pipirais ir sumalkite į košę.
3.
Palengva dėkite miltus, kol suminkysite viską į minkštą tešlą. Tešla bus gana minkšta, bet kuo daugiau dėsite miltų, tuo bulvinukai bus kietesni, tad dėkite tik tiek, kad galėtumėte iš jų suformuoti virtinukus, kaip formuojate varškėčius - rankomis ant stalo suformuokite gyvatuką, peilio kraštu lengvai suplokite ir supjaustykite.
4.
Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens su dviem šaukštais aliejaus. Virkite dalimis, kol iškils į paviršių. Kiaurasamčiu išsemkite, serviruokite su pesto padažu arba tiesiog tirpintu sviestu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"