INGREDIENTAI: 125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus
50 gramų migdolų miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį braškių (ar kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir vanile. Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
2.
Dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir žiupsniu druskos.
3.
Sviesto ir miltų mases sumaišome tarpusavyje.
4.
Braškes perpjauname į 4 dalis.
5.
Tešlą dedame į keksiukų formeles užpildant ne daugiau 2/3 formelės. Įspaudžiame supjaustytas braškes ar kitas uogas.
6.
Keksiukus kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkkaitėje 15-18 min.
Patarimai:
•
Braškių kiekius priklauso nuo dydžio bei norimo jų kiekio kieksiukuose. Mano buvo nedidelės braškės, 1 keksiukus sunaudojau po 1 barškę.
•
Naudojau silikonines formeles - prie jų tešla nelimpa, todėl nereikia papildomai sutepti riebalais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!