INGREDIENTAI: Biskvitui:
400 gramų grietinės
270 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
70 gramų lazdyno riešutų (arba kitų mėgiamų)
60 gramų kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu" arba pačių virto)
200 gramų sviesto (minkšto kambario temepratūros)
Sulaistymui:
0.5 stiklinės kavos (be tirščių)
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi iki baltumo - kol cukrus ištirps, o masės tūris padidės 2-3 kartus.
2.
Atskirame inde sumaišyti grietinę ir kakavą. Gautą masę supilti į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišyti. Suberti išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir smulkintus lazdyno riešutus. Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų gumuliukų (bet tešlos per daug nepermaišykite, tik kad viskas susijungtų maišykite). Tešlą padalinti į dvi lygias dalis.
3.
Vieną dalį padėti į šaldytuvą, o kitą dalį kepti apvalioje formoje, išklotoje kepimo popieriumi (mano forma buvo 24 cm skersmens) iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki iškeps (man paprastai trunka apie 20 minučių). Ar iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį - jeigu ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė. Taip pat iškepti ir antrą tešlos dalį. Iškeptus biskvitus visiškai atvėsinti ant grotelių, o tada išilgai dar perpjauti į 2 dalis, kad iš viso turėtume 4 biskvito lakštus.
4.
Kremui išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą iki bus purus. Toliau planakt per kelis kartus sudėti kambario tempeatūros karamelizuotą kondensuotą pieną ir išplakti iki masė bus vientisa. Į šią masę atsargiai per kelis kartus įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę.
5.
Imti vieną biskvito lakštą, jį sulaistyti kava ir aptepti ketvirtadaliu kremo, ant viršaus dėti kitą biskvito lakštą, vėl sulaistyti kava ir aptepti kremu ir taip su visais lakštais. Torto viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu.
6.
Tortą palaikyti šaldytuve bent keletą valandų (o geriausiai - per naktį), jog jis sutvirtėtų ir skoniai susijungtų. O pastovėjęs ilgiau, tortas tampa tik dar skanesnis, tad drąsiai galite gaminti ir porą dienų prieš šventę.