INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų bulvių (virtų, maltų)
400 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų kefyro
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
400 gramų kiaulienos faršo (arba kito mėgstamo)
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
pagal poreikį fermentinio sūrio (tarkuoto)
pagal skonį druskos
pagal skonį ciberžolės
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į trintas bulves įmušti kiaušinius, supilti kefyrą, išmaišyti. Suberti druską ir miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi beveik nelipti prie rankų.
2.
Į faršą sudėti smulkintą svogūną, įtarkuoti fermentinio sūrio, pagardinti druska, ciberžole, pipirais. Nepilkite sultinio, nes bandelės išsileis.
3.
Pamiltuoti stalą ir iškočioti nedidelius paplotėlius, kaip mažus čeburekus, kočioti šiek tiek storiau. Ant krašto dėti paruoštą faršą, galus užspausti, kad geriau suliptų, šiek tiek patepti vandeniu.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.