INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
70 gramų sviesto
Įdarui:
680 gramų kreminio sūrio (pvz. „Philadelphia“, kambario temperatūros)
250 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
230 gramų juodojo šokolado (naudojau 50 % kakavos)
120 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (kambario temperatūros)
2 šaukštai kakavos (nesaldžios)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame atvėsti.
2.
Pagrindui sausainius sudedame į maišelį, padaužome kočėlu ar mėsos muštuku ir taip sutrupiname iki smulkių trupinių. Po to sausainius suberiame į dubenį.
3.
Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje, užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Apvalios, išardomos 23 cm skersmens kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi (ant formos kraštų kepimo popieriaus neturėtų būti). Sausainių masę sudedame į kepimo formą, gerai prispaudžiame prie dugno ir suformuojame labai žemus kraštelius.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Po to išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
6.
Įdarui į didelį indą sudedame kreminį sūrį ir plakame elektriniu plakikliu apie 2-3 minutes. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, kakavą ir gerai išplakame. Tada supilame atvėsusį šokoladą, grietinėlę ir vėl išplakame. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušto kiaušinio masę išplakame.
7.
Sūrio įdarą supilame ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginame paviršių.
8.
Ant apatinių orkaitės grotelių, po tortu, padedame kepimo indą su vandeniu.
9.
Tortą kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 70-80 min (aš kepiau 70 min.). Kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės galingumo. Tortas iškepęs, kuomet įdaro krašteliai pasidaro tvirtesni. Torto vidus dar bus šiek tiek skystas ir, pajudinus tortą, judės, tad neperkepkite. Tortą paliekame išjungtoje orkaitėje su pravertomis durelėmis 1 val.
10.
Išėmus tortą iš orkaitės, apipjauname kraštus (tam, kad tortas vėsdamas, nesutruktų, perbraukiame peiliu tarp formos krašto ir torto krašto). Tortą paliekame vėsti 1-2 val. kambario temperatūroje, tada nuimame formos kraštus. Kai tortas atvėsta, dedame į šaldytuvą bent 4 val., geriausia pernakt. Tortą dekoruojame, kaip patinka. Skanaus!