INGREDIENTAI: 1 vienetas prancūziško batono
3 vienetai pomidorų (didesnių, tvirtesnių)
200 gramų ZIGMO ONE BITE silkių filė gabaliukų su krapais
1 saujelė alyvuogių (naudojau žalias, bet tinka ir juodos)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus (apytikriai)
1 šaukštas citrinų sulčių (arba obuolių ar vyno acto)
1 skiltelė česnako
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (nedidelio)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiame ingredientus - pomidorus supjaustome smulkiais kubeliais (sėklyčių nenaudojame), alyvuoges - nedideliais gabėliais, svogūną bei petražoles smulkiai sukapojame.
2.
Į dubenį dedame pomidorus, alyvuoges, svogūną ir petražoles. Pilame šaukštą alyvuogių aliejaus, citirnos sultis, beriame druską, pipirus ir įspaudžiame česnaką. Gerai išmaišome.
3.
Bagetę supjaustome įstrižomis riekelėmis. Jas iš abiejų pusių patepame (arba apšlakstome) trupučiu alyvuogių aliejaus.
4.
Riekeles paskrudiname karšto oro skrudintuve arba iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki lengvai rustels ir taps traškios (užtrunka apie 4-7 minutes, priklausomai nuo riekelių storio).
5.
Ant kiekvienos bagetės dedame pomidorų salotų (skysčio nenaudojame), ant viršaus uždedame po gabalėlį silkės.
6.
Tiekiame iškart.