TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tradicinė Ši raugintų kopūstų sriuba - kaip vaikystėje!
Raugintų kopūstų sriuba

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
3 vienetai vištienos ketvirčių
600 gramų raugintų kopūstų
2 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
2 vienetai bulvių
0.5 vieneto petražolių šaknų (nebūtina)
šiek tiek aliejaus
3 vienetai lauro lapų
4 vienetai juodųjų pipirų (žirnelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną nuplaukite, sudėkite į puodą kartu su lauro lapais ir pipirų žirneliais. Užpilkite beveik pilną puodą (verdu 3.5 litrų puode) šaltu vandeniu ir virkite apie 40 minučių. Jei verdant susidarys putų, jas nugriebkite. Išvirtą sultinį perkoškite, vištieną nukaulinkite ir mėsą supjaustykite.

2.
Kol verda sultinys, aliejuje apkepkite smulkintą svogūną. Kai jis apkeps, dėkite tarkuotas morkas ir kepinkite, kol suminkštės.

3.
Sultinį supilkite į švarų puodą, dėkite nuskustas ir supjaustytas bulves, vištieną, smulkintą petražolės šaknį ir virkite apie 10 minučių, iki bulvės suminkštės. Tuomet dėkite raugintus kopūstus ir pavirkite apie 15 minučių. Tada sudėkite kepintas daržoves ir pavirkite dar 5-10 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, gardinkite druska ir pipirais.

4.
Tiekite su grietine ar žalumynais.




admin · 2022-07-15 00:00 · 332 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt