TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 08:43
Greitos jogurtinės duonelės keptuvėje

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė graikiško jogurto (naudojome 10% riebumo, žr. patarimus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos (arba 0.5 šaukštelio kepimo miltelių)
1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos
1 gabalėlis sviesto
Patiekiant:
pagal skonį ZIGMAS stintenių ikrų užtepėlės su krevetėmis
1 vienetas avokadų
1 saujelė vyšninių pomidorų
šiek tiek petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir česnako miltelius. Išmaišome.

2.
Į miltus sukrečiame graikišką jogurtą, gerai išmaišome ir užminkome tešlą (minkome iki tešla taps vientisa). Mes minkėme virtuvės kombainu, bet galima minkyti ir rankomis. Tešla bus šiek tiek lipni, viskas gerai.

3.
Paliekame tešlą bent pusvalandį pastovėti (galima ir ilgiau).

4.
Atgnybiame apie šeštadalį tešlos. Dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame ovalų 2-3mm storio paplotėlį.

5.
Keptuvę labai gerai įkaitiname (riebalų nereikia). Dedame iškočiotą duonelę ir kepame apie 2-3 minutes iš vienos pusės (arba iki paruduos). Apverčiame ir kepame dar apie 1-2 minutes.

6.
Išimame duonelę iš keptuvės ir dar karštą iš abiejų pusių patepame sviestu

7.
Valgyti duonelę galima kaip tik norisi. Mes ją aptepėme stintenių ikrų užtepėle su krevetėmis, pagardinome avokado riekelėmis, vyšniniais pomidoriukais ir trupučiu petražolių.


Patarimai:

Duoneles galite kepti ir iškart tik užmaišius tešlą, bet pastovėjusi tešla būna elastingesnė, o duonelės - minkštesnės. Tešlą galima užsimaišyti ir iš vakaro - tiesiog laikykite ją šaldytuve.


Patepimas sviestu duoneles suminkština ir skonį padaro dar puikesnį, primenantį indiškus naan paplotėlius, bet galite sviesto ir nenaudoti.


Kad duonelės neatvėstų iki iškepsite visas, galite jas laikyti iki 40-50 laipsnių pašildytoje orkaitėje, pridengtas rankšluostėliu (apsaugos nuo išdžiūvimo).


Graikišką jogurtą naudojome 10% riebumo. Jeigu naudotumėte liesesnį, į tešlą papildomai galite pilti šaukštą tirpinto sviesto arba aliejaus.




admin · 2022-07-14 21:00 · 286 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt