AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų varškės 9% (drėgnos)
2 vienetai kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
30 gramų grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę išmaišyti su grietine iki vientisumo. Galima sutrinti elektriniu trintuvu.
2.
Kiaušinius atskirai lengvai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kad susijungtų tryniai ir baltymais. Sudėti į varškę ir išmaišyti.
3.
Įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Varškės masę išmaišyti iki vientisumo. Tešla turi būti gana drėgna ir lipni.
4.
Storadugniame puode įkaitinti aliejaus (jo reikės apie 0.5 - 1 litro, priklausomai nuo puodo).
5.
Delnus pamiltuoti, gnybti gabalėlį tešlos ir dėti į aliejų (atsargiai, nenudekite!). Kai spurgelė apkeps, ją išimkite.
6.
Kad spurgos iškeptų tinkamai, patarčiau pirmiausia įmesti vieną spurgelę ir pagal jos iškepimą žiūrėti, ar tinkamai kepa, pagal tai reguliuoti aliejaus temperatūrą. Jei kepa ir skrunda per greitai, o vidus nespėja iškepti - mažinkite kaitrą. Jei kepa labai ilgai ir spurga "prigeria" riebalų - didinkite kaitrą.
7.
Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluostėlių, pabarstykite cukraus pudra.