INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
Įdarui:
700 gramų moliūgų (keptų)
200 gramų rikotos sūrio
1 žiupsnelis druskos
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš miltų, vandens ir aliejaus užminkome tešlą. Suvyniojame į švarų virtuvinį rankšluostį ir valandai dedame į šaldytuvą.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą česnaką.
3.
Į virtuvinį kombainą dedame keptą moliūgą, dedame kepintą česnaką su visu aliejumi ir sutriname iki vientisos masės. Pagardiname druska bei pipirais.
4.
Išimame tešlą iš šaldutuvo, iškočiojame plonai ir stikline išspaudžiame lyginį skaičių apskritimų.
5.
Į apskritimo vidurį dedame moliūgo masės šaukštelį, ant viršaus uždedame rikotos. Kitu tešlos apskritimu uždengiame ir kraštus užspaudžiame šakute.
6.
Dedame į verdantį vandenį ir verdame 5 min., nuo iškilimo į viršų.
7.
Tiekiame su norimu padažu.
Patarimai:
•
Jei norite gražios geltonos spalvos tešlos, tuomet į tešlą įberkite žiupsnelį ciberžolės miltelių.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!