INGREDIENTAI: 3 vienetai silkių filė
0.5 stiklinės žaliųjų lęšių
100 gramų pievagrybių
1 vienetas morkų
1 vienetas burokėlių (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lęšius užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Verdame apie 15 min, kol išvirs.
2.
Burokėlį ir morką sutarkuojame stambesniais šiaudeliais, svogūną pasmulkiname, pievagrybius supjaustome riekelėmis.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol jos šiek tiek suminkštės, bet išliks traškios. Sudedame pievagrybius į keptuvę. Pakepiname apie 5 min. Suberiame druską, pipirus, išvirtus lęšius, masę gerai išmaišome. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
4.
Silkę supjaustome juostelėmis.
5.
Patiekiame mišrainę kartu su silkės filė juostelėmis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!