INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
110 gramų kvietinių miltų
70 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų varškės (riebios)
80 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus pudros
pagal skonį šaldytų aviečių (arba kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į skirtingus dubenis atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų. Į dubenį su baltymais įberti druską ir išplakti. Kai suputos po truputį suberti cukrų. Išplakti iki labai standžių putų.
2.
Į dubenį su tryniais suberti vanilinį cukrų ir išplakti. Sviestą išlydyti ir atvėsinti, supilti į kiaušinių trynių plakinį.
3.
Į dubenį su išplaktais baltymais suberti miltus, supilti trynių plakinį ir išmaišyti.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popierių, supilti tešlą ir išlyginti paviršių.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Neperkepti, vos centras taps sausas (patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus) iš karto ištraukti.
6.
Kremui į dubenį dėti varškę, sviestą, berti cukraus pudrą ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu.
7.
Kepimo popierių pabarstyti cukraus pudra, iškeptą biskvitą išversti ant kepimo popieriaus ir leisti apie 5 minutes pravėsti. Tuomet apversti ant kito lapo ir aptepti varškės kremu, apiberti uogomis ir standžiai susukti, tuomet suvynioti į kepimo popierių. Dėti į šaldytuvą 2 valandoms iki kol atvės ir sutvirtės.
8.
Prieš tiekiant nupjauti galus, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.