INGREDIENTAI: Garnyrui:
1 vienetas mango vaisiaus
1 vienetas aitriosios paprikos
2 centimetrai imbiero
1 skiltelė česnako
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas acto
1 šaukštelis sezamo sėklų (juodųjų)
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
Vištienai:
400 gramų maltos vištienos
3 šaukštai panko džiūvėsėlių
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis prieskonių mišinio (naudojome Santa Maria Kario ir mangų prieskonių mišinį)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį svogūnų laiškų
Padažui:
250 mililitrų kokosų pieno (naudojome Santa Maria)
2 vienetai žaliųjų citrinų (išspaustų sulčių)
2 vienetai česnako
2 centimetrai imbiero
1 šaukštas sojos padažo (naudojome Santa Maria)
1 šaukštas austrių padažo (naudojome Santa Maria)
1 šaukštelis prieskonių mišinio (naudojome Santa Maria Kario ir mangų prieskonių mišinį)
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gaminame čatnį: keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą aitriąją papriką, česnaką ir imbierą, pakepiname apie minutę. Sudedame kubeliais pjaustytą mangą, cukrų, actą, sezamus, druską, pipirus. Viską išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Taip paruoštą čatnį galima laikyti sandariame indelyje šaldytuve apie savaitę.
2.
Gaminame mėsos kukulius: visus kukulių ingredientus dedame į dubenį, išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukulius, juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min.
3.
Ruošiame padažą: keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką, imbierą ir kepiname apie minutę. Dedame prieskonius, kokosų pieną, soją, austrių padažą, žaliosios citrinos sultis, druską ir pipirus. Maišydami pakaitiname kelias minutes.
4.
Iškepusius kukulius sumaišome su paruoštu padažu.
5.
Patiekiame su ryžiais, mangų čatniu (arba tiesiog šviežio mango gabalėliais) ir šviežiomis žolelėmis: baziliku, kalendra ar svogūnų laiškais.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.