INGREDIENTAI: 2 kilogramai burokėlių (virtų)
700 gramų svogūnų
400 gramų morkų
300 gramų pomidorų
500 mililitrų pomidorų padažo (kokybiško)
100 gramų cukraus
100 mililitrų acto
1.5 šaukšto druskos
1 galva česnako
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtus burokėlius nulupame ir supjaustome šiaudeliais arba sutrkuojame burokine tarka. Galima pjaustyti ir mažais kubeliais, kaip labiau patinka.
2.
Į storadugio puodo dugną pilame aliejų ir jame apkepinamu smulkiai pjaustytus svogūnus iki bus gražiai auksinės spalvos. Suberiame smulkiai kapotą česnaką ir dar porą minučių pakepiname. Tada į keptuvę sudedame stambiai tarkuotas morkas ir dar keletą minučių pakepiname iki morkos truputį suminkštės. Sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus ir dar porą minučių patroškiname.
3.
Tada į puodą sudedame pomidorų padažą, tarkuotus burokėlius, druską, cukrų ir viską patroškiname apie 15 minučių. Baigiant troškinti supilame actą, pagal skonį pagardiname pipirais, paragaujame, ar pakanka druskos. Užviriname ir dar patroškiname apie 5 minutes.
4.
Karštus burokėlius supilame į sterilius, iškaitintus stiklainukus ir užsukame sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apversčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.