INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos filė
200 gramų žemės riešutų (arba migdolų)
2 saujos miltų
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos filė pjauti į 2 - 3 dalis išilgai, į plonesnius gabaliukus.
2.
Kiaušinį lengvai išplakti su vandeniu, druska ir pipirais.
3.
Riešutus susmulkinti virtuviniu kombainu, pulsuojant iki smulkių trupinių. Nepermalti, kitaip riešutai ims skirti aliejų ir pavyks riešutų sviestas.
4.
Kiekvieną vištienos gabaliuką pamirkyti miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje, tuomet riešutuose.
5.
Vištieną sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.