INGREDIENTAI: 500 gramų midijų
100 gramų svogūnų
100 gramų petražolių šaknų (arba pastarnokų)
50 gramų skilandžio (arba rūkyto kumpio, galima nedėti)
50 gramų sviesto
50 gramų alyvuogių aliejaus
1 saujelė čiobrelių (šviežių)
1 saujelė krapų (šviežių)
Padažui:
200 gramų grietinėlės (riebios)
100 gramų pieno
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
0.5 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį puodą dedami smulkinti svogūnai, kubeliais pjaustyta petražolės šaknis, smulkiai pjaustytas skilandis ir čiobreliai. Pilamas aliejus, dedamas sviestas ir viskas maišant apkepinama 5-7 minutes, kol gražiai apskrus.
2.
Tada dedamos gerai atrinktos ir švariai nuplautos midijos (daugiau patarimų rasite čia ), beriami smulkinti krapai ir viskas ant aukštos temperatūros apkepinama dar 2 - 3 minutes. Tada nuimama nuo ugnies, uždengiama (dangčiu arba folija ar maistine plėvele) ir laikoma apie 5 minutes, kad įsigertų skonis.
3.
Padažui puode užverdama grietinėlė ir pienas. Dedamas maltas muskatas, tarkuota citrinos žievelė ir verdama apie 7-10 minučių, kad dalis skysčio nugaruotų ir padažas kiek sutirštėtų. Pagal skonį pagardinama druska.
4.
Paruoštos midijos dedamos į lėkštę. Padažas pilamas ant jų arba patiekiamas šalia.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Šalia midijų tinka patiekti paskrudintos šviesios duonelės (aš ją pakepinau ant alyvuogių aliejaus ir pagardinau druska bei smulkintais krapais).
•
Patarimų, kaip išsirinkti kokybiškas midijas ir kas svarbu jas ruošiant, rasite šiame straipsnyje